Crisis?

108 alts càrrecs van cobrar gratificacions durant l’any passat

el Periodic

Iago Andreu

Més de cent alts càrrecs i personal de relació especial van cobrar gratificacions extres a càrrec dels pressupostos de l’Estat durant l’any passat. En total, van ser 108 les persones beneficiades: 44 càrrecs institucionals i 64 càrrecs de relació especial. La informació la va fer pública ahir el Grup Parlamentari Socialdemòcrata després que la setmana passada el director de Pressupost i Patrimoni contestés una pregunta respecte a això formulada pel conseller general Esteve López.
Sis ambaixadors residents, nou no residents, el cap de Govern, 13 ministres, dos caps de gabinet de Protocol, el secretari general del Govern, nou secretaris d’Estat, dos membres del Tribunal de Corts i tres del Tribunal Superior van rebre durant el 2007 gratificacions que oscil.laven des dels 274,99 euros mensuals fins a 17.666,08 euros, sent aquest darrer l’import més gran.
Pel que fa al personal de relació especial que va cobrar gratificacions durant l’any passat, 11 persones depenien del cap de Govern, 10 del Ministeri del portaveu, Desenvolupament Econòmic, Turisme, Cultura i Universitats, set de Justícia i Interior, cinc de Presidència i Finances, dos d’Ordenament Territorial, Urbanisme i Medi Ambient, dos de Salut, Benestar, Família i Habitatge, dos d’Economia i Agricultura, un d’Exteriors i també un d’Educació, Formació Professional, Joventut i Esports. En aquest cas, l’import de les gratificacions va oscil.lar entre els 16.920 euros, la més elevada, i 375 euros la gratificació mensual més petita.
El pagament d’algunes d’aquestes gratificacions va provocar una desviació de 411.000 euros del pressupost efectivament liquidat respecte a les previsions originals. Amb tot, des del Departament de Pressupost i Patrimoni s’argumenta que totes les modificacions de crèdit acordades es van comunicar al Consell General i que part de la desviació va ser fruit de contractar nou persones com a personal de relació especial, contractes que també es van publicar degudament al BOPA.
Des de les files socialdemòcrates, es va criticar ahir aquest volum de despesa en gratificacions en uns moments de crisi econòmica i contenció pressupostària. “El cap de Govern i el ministre de Finances volen presentar mesures de contenció adreçades a perjudicar els funcionaris que no perceben aquestes generoses gratificacions”, recordava el comunicat fet públic ahir.
Segons el Grup Parlamentari Socialdemòcrata, la resposta a la pregunta de López evidencia el “doble llenguatge” de l’Executiu: “Es congela part de les remuneracions de la majoria i es gratifica generosament a altres”.


** Cap menció als assessors de la STA que treballen en companyies espanyoles!.

** Cap menció a les comissions per compres de material per part de persones que treballen dins la Sta!.

I la llei de imcompatibilitats/contra corrupció?

Comentaris

Anònim ha dit…
Comissions a dojo. no passa rés. andorra va bé!

Entrades populars d'aquest blog

El perill de les anomenades xarxes socials