L’APDA vol una llei sobre les videocàmeres

L’APDA vol una llei sobre les videocàmeres

El cap de l’organisme va demanar que s’elabori una normativa per regular l’ús d’aquests aparells en espais públics

El dirigent de l’Agència de Protecció de Dades avisa que les imatges que es capten amb càmeres de vigilància també poden ser objecte d’un mal ús i provocar problemes.
Gabriel Pérez
Andorra la Vella
Joan Crespo, durant la compareixença d’ahir al matí davant la comissió d’Economia.

• El cap de l’Agència de Protecció de Dades (APDA), Joan Crespo, va comparèixer ahir davant la comissió legislativa d’Economia del Consell General. Durant la reunió, convocada a petició pròpia, el dirigent va fer balanç de les principals activitats de l’organisme, a la vegada que va alertar del dèficit que existeix al país en matèria de seguretat de fitxers amb informació personal. Un dels punts que va remarcar especialment va ser el buit legal en el qual es troben actualment les videocàmeres de seguretat.
Crespo va recordar que l’APDA no té potestat per autoritzar o denegar la instal·lació de càmeres que puguin captar imatges en vies públiques i que “la legislació d’Andorra no ho regula”. En aquest sentit, el dirigent va indicar que, en tot cas, l’única opció que té l’organisme passa per exigir que si les instantànies que puguin agafar aquests aparells passen a formar part d’un fitxer, aquest, com qualsevol d’una empresa privada, “ha de ser notificat”. Aquesta mesura, però, és insuficient segons el cap de l’en­titat, que va fer una crida als consellers “a fer una legislació”, ja que “és cert que l’ús massiu pot contribuir a millorar la seguretat, però també poden ser molt intrusives en el moment que enfoquen part d’un espai públic”.
Durant la compareixença, Crespo també va defensar la necessitat de difondre al màxim l’existència del dret a la protecció de dades i conscienciar les empreses de l’obligatorietat de notificar a l’APDA els seus fitxers. A més, va insistir en els perills de comunicar aquest tipus d’informació a través d’Internet, en especial els que poden afectar els menors. “Cal ser prudents, estar envoltats dels adults i ser conscients que a la xarxa hi ha els mateixos perills que al món real”, va apuntar.

Comentaris

Anastácio Soberbo ha dit…
Hola, me encanta el blog.
Lo siento no escribir más, pero mi español es malo escrito.
Un abrazo de Portugal
Anònim ha dit…
A la carretera dels Vilars tenim xalets amb càmeres que enfoquen la vorera i la calçada, que son zones públiques.

Entrades populars d'aquest blog

El perill de les anomenades xarxes socials