*** 495 dies després del 6 d´Octubre del 2005 ***


'Andorragate'

   1. • Explicant vostè que empleats i gent de fora hi tenien accés, l'STA i T-Systems ja ho van dir tot

JAUME Cabot
redaccio@andorra.elperiodico.com


Com a introducció, tota la meva solidaritat amb els periodistes Ricard Poy i Toni Solanelles. Però... ¿i els que som, com jo, en la llista de trucades? ¿Què se n'ha fet, de la llista, i per quines mans ha passat?
En referència al cas de les contrasenyes dels correus del servidor cor-
reu.andorra.ad , el 6 d'octubre del 2005 vaig denunciar a l'Agència de Protecció de Dades (APDA) un cas flagrant de desprotecció dels usuaris i avui (495 dies després) encara continuen les elucubracions dels empleats de l'STA (pagats pels usuaris amb els abusius preus de les telecomunicacions).
Seguint la resolució de l'Agència de protecció de Dades, se m'ha donat l'oportunitat de parlar a la premsa, la ràdio i la televisió, i ho agraeixo. Desitjaria puntualitzar diversos aspectes de les declaracions de T-Systems, passant per les del molt il.lustre senyor Manel Pons, ministre d'ordenament Territorial i president del consell d'administració de l'STA fins a les últimes declaracions de la parapública en la turboroda de premsa del divendres 9 de febrer passat sense en què no va acceptar preguntes dels informadors.
Primer: La pàgina 3 d'EL PERIÒDIC D'ANDORRA del 17 de novembre del 2005 titulava: T-Systems assenyala el denunciant com el responsable de l''afer STA' i continuava: "Desmenteix la seva versió i diu que menteix en totes les seves declaracions". I seguien les declaracions del senyor Mabilán: "No es tracta d'un informàtic principiant. És evident que és un expert". També deia: "A T-Systems --una multinacional capdavantera-- només hi ha el 0,5% dels informàtics que poden treballar així". I continuava: "L'auditoria està enllestida en el 95%..."
En el relat dels fets, continuava EL PERIÒDIC, deia que l'arxiu era a disposició de tots els treballadors i de les empreses subcontractades per l'STA. En les meves investigacions vaig constatar que a T-Systems treballaven per a l'STA (ho explicaven a la web corporativa); aleshores l'auditoria no té cap validesa. Un comptable no pot ser auditor de la mateixa empresa. ¿Com poden anomenar-la auditoria externa? ¡Vostès tenien entrada a l'STA via la seva intranet! Donava dades sense haver-la acabat i com que l'auditoria va ser encarregada pel Govern, a part de ser les vostres declaracions il.legals, encara té menys validesa. No entenc com sap que sóc un expert i coneix la meva manera de treballar. Explicant vostè que empleats i gent de fora hi tenien accés, l'STA i T-Systems ja ho van dir tot. Qualsevol ho va poder copiar. ¿Per què acusar-me sense fonament? ¡Vostè no es podia erigir en fiscal, jutge i botxí! En el cas de ser hipotèticament vàlida la famosa i encoberta auditoria havia de deixar treballar la justícia. També criticava l'APDA explicant que havia entorpit la investigació. No puc parlar per ells però la meva identitat ja la coneixia, la Fiscalia, al cap de pocs dies i abans de la meva entrevista al Diari d'Andorra. Jo puc demostrar que vostè va mentir. I si vol el repto davant dels informadors per desmentir el que li dic ara: vostè va mentir en les declaracions fetes a EL PERIÒDIC i a la televisió pública. En entrevista telefònica a un conegut periodista i sent-hi jo present, vostè va desmentir el que va publicar EL PERIÒDIC i també el que va explicar el president del consell d'administració de l'STA. ¿En què quedem?
Atesa la resolució de l'APDA, que constata les mancances greus de seguretat i les irregularitats diverses, i atès que encara hi ha una investigació oberta per la Batllia instada per la Fiscalia, vostè i T-Systems m'han de presentar disculpes per les greus acusacions i atacs sense fonament.

SEGON: La premsa i la TV també es van fer ressò de les manifestacions del president del consell d'administració de l'STA i ministre d'Ordenament Territorial, senyor Manel Pons. Va manifestar que jo havia mentit, que la denúncia era falsa i que la Fiscalia havia d'actuar contra mi. Senyor Pons, ¿i la presumpció d'innocència en un estat de dret? ¿I les dades que vostè va divulgar tot i explicant que la investigació no estava acabada? Un representant del poble andorrà no té dret a parlar com va fer. Atesa la resolució de l'APDA, que constata les mancances greus de seguretat i les irregularitats diverses, vostè està obligat a presentar-me disculpes per les greus acusacions i atacs sense fonament.
Tercer: Encara avui des de l'STA surten amb elucubracions. ¡Expliquen en una ràpida roda de premsa que l'APDA no diu d'on va sortir el fitxer! No feu riure. Va sortir de casa vostra. Una altra cosa és conèixer com. L'STA era el gestor del servidor. Amb totes les manifestacions i contradiccions de T-Systems i vostres que vulgueu. Cuideu-vos de donar un bon servei, no prengueu les persones per idiotes. Atesa la resolució de l'APDA, l'STA m'ha de presentar disculpes per les acusacions, comentaris i atacs sense fonament.
Quart: Prego a la Fiscalia el retorn del meu ordinador portàtil, que li vaig facilitar el 2 de juny del 2006, ara fa vuit mesos i dotze dies.




 ...I avui 22 de Març del 2010 algú continúa foten-se un fart de riure...

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El perill de les anomenades xarxes socials